De Smet Carrosserie

Dossier
verzekering

Vervangwagen

Depannage

Naverkoop

Lakgaranties

Imformex

bestekken

Certificaten &

erkenningen

Dossier verzekering

De procedures en de diensten die inbegrepen zijn in een 
schadeherstellingsdossier zijn afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waarbij je bent aangesloten. Daar hoef jij je echter niet druk om te maken. 

Wij zorgen samen met je verzekeringsmaatschappij voor een vlotte en correcte afhandeling. De Smet Carosserie is erkend door alle verzekeringsmaatschappijen. Dat wil zeggen dat we tegemoetkomen aan de eisen die zij voor hun klanten stellen aan de schadehersteller.

dossier-verzekeringen

Vervangwagen

Het aanbieden van vervangwagens is één van de eisen die de meeste verzekeringsmaatschappijen stellen aan de schadeherstellers. 

Terwijl je voertuig hersteld wordt blijf je dus mobiel. Wij gaan nog iets verder en bieden onze klanten een vervangwagen van het type D aan van maximum 1 jaar oud, aangezien onze vloot jaarlijks wordt vernieuwd.

Wij beschikken eveneens over automaten, breaks & lichte vrachten.

Vraag ernaar!

vervangwagen

Depannage

De Smet Carrosserie beschikt over diverse takeldiensten. Dat maakt de zaken zowel voor jou als voor ons een heel stuk eenvoudiger.

auto-takelen

Naverkoop

Ook nadat je voertuig is hersteld blijven we klaar staan om eventuele klachten of opmerkingen meteen te behandelen. De Smet Carrosserie is gegroeid dankzij het vertrouwen van onze vele klanten en doen we er alles aan om dat zo te houden.

dienst-na-verkoop

Lakken & garanties

De milieuvriendelijke watergedragen lakken van Sikkens zijn van topkwaliteit. Daarom krijg je bij DSC de levenslange Sikkens-garantie op alle lakwerken die onze werkhuizen verlaten. Dit biedt je de garantie dat de herstelling vrij is van materiële defecten en dit, zolang je het voertuig in je bezit hebt, voor de volledige levensduur van het voertuig. En mocht er zich toch een probleem voordoen, dan brengen wij je wagen terug in orde zonder kosten.

Wij beschikken over 6 spuitcabines: 4 voor personenwagens / kleine bestelwagens en 2 voor vrachtvervoer > 3,5 ton.

lakgaranties

Informex bestekken

Het Informex-bestek laat toe een gedetailleerde prijsberekening te maken en wordt erkend en gehanteerd door alle Europese verzekeringsmaatschappijen. Informex bestekken maken de automatisering mogelijk van het schadebeheer en de herstelprocedures, van bij de aangifte tot en met de afhandeling. Door het gebruiken van deze standaard worden betwistingen vermeden en kunnen dossiers vlotter en correcter afgehandeld worden.

Informex

Certificaten en erkenningen van De Smet Carrosserie

Carrosserieherstellers die hun activiteiten willen laten erkennen door een of meer verzekeringsmaatschappijen, moeten een geheel van regels en criteria in acht nemen die van maatschappij tot maatschappij kunnen verschillen. De Smet Carrosserie is erkend door alle verzekeringsmaatschappijen en voldoet dus aan volgende eisen:

  • jaarlijkse controle door een erkende certificeringsinstelling;
  • een verzekering tegen eventuele gebrekkige herstellingen, in geval van stopzetting van de activiteiten of faling;
  • modern, correct en overzichtelijk bestek voor alle herstellingen;
  • duidelijke communicatie tussen alle betrokken partijen: expert, verzekeraar, klant, ... ;
  • moderne hersteltechnieken en permanente vorming van ons personeel;
  • kwaliteit tijdens het ganse herstelproces.

De Smet Carrosserie is bovendien aangesloten bij heel wat vakorganisaties waardoor we ons vakmanschap steeds verder kunnen ontwikkelen en u de garantie op topkwaliteit kunnen blijven aanbieden.

Sikkens Acoat Selected

Eurogarant

Febelcar

ABS

AIRC

Traxio

Abs One

acoat-sikkens

Sikkens Acoat Selected

Sikkens Acoat Selected-leden zijn een selectie van koetswerkherstellers van topkwaliteit. De internationale groep van ruim 1200 leden worden aan strenge normen onderworpen en vormen samen een kwaliteitsnetwerk.

certificaat-Eurogarant

Eurogarant

Eurogarant is het enige Europese kwaliteitslabel voor onafhankelijke multimerken-schadeherstellers en is tevens een garantiesysteem met garantiefonds dat een herstelling met originele wisselstukken waarborgt volgens de normen van de voertuigconstructeurs. Het Eurogarant kwaliteitslabel is ontwikkeld door het AIRC en wordt in Belgie beheerd door Febelcar.

certificaat-febelcar

Febelcar

Febelcar groepeert alle onafhankelijke en merkgebonden Belgische schadeherstellers.

certificaat-abs-belgium

ABS

Bij ABS aangesloten carrosseriebedrijven volgen nauwgezet het ABS-programma voor structuur, administratieve organisatie, personeel en opleiding, wetgeving, organisatie van de werkplaats, uniformiteit in werktuigen, dienst en communicatie om de meest hoogstaande kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

Association-Internationale-des-Réparateurs-en-Carrosserie

AIRC

AIRC staat voor Association Internationale des Réparateurs en Carrosserie. Opgericht in 1970 en de mondiale koepel van toonaangevende nationale ondernemersorganisaties op het gebied van autoschadeherstel. Samen vertegenwoordigen deze lidorganisaties meer dan 50.000 autoschadeherstelbedrijven in 14 landen.

Traxio definitief

TRAXIO

TRAXIO is de federatie van de autosector en de aanverwante sectoren. Ze vertegenwoordigt zo’n 9.724 werkgevers in de 3 gewesten die actief zijn op het gebied van de verkoop en reparatie van nieuwe en tweedehandswagens, motoren, fietsen, carrosserie, banden, brandstoffen en talrijke andere activiteiten die onder de noemer ‘mobiliteit’ vallen.

absone-logo-4

ABS ONE

absOne is een nieuw en groeiend netwerk van onafhankelijke zorgvuldig uitgekozen Smart Repair carrosserieherstellers, verspreid over het hele land. Deze herstellers maken deel uit van ABS, al meer dan 20 jaar het nationale kwaliteitsnetwerk bij uitstek voor carrosserieschade, ongeacht het merk of type wagen.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer info
Nous utilisons les cookies pour améliorer votre expérience sur ce site. Plus d'info